כללי

שקיות להכנת פופקורן הדור הבא

שקיות להכנת פופקורן בריא במיקרוגל – הטעם הטבעי של התירס.

מי לא אוהב את פופקורן?

פופקורן , או תירס קלוי או תירס המתפוצץ, זה חטיף נפוץ לא רק בבתי קולנוע, אלה גם כנשנוש ביתי מול הטלוויזיה או בזמן בילוי משפחתי. הוא חטיף דגנים מזין,משביע וטעים. הרכב תזונתי של תירס מיובש בכללי מאוד עשיר. תירס קלוי הינו מקור נהדר לויטמינים )כמו סוגי ויטמין B ,ויטמין K ,)לסוכרים טבעיים, למינרלים )כמו ברזל, קלציום, מגנזיום, אשלגן (, יש בו חלבונים ושומן צמחי בריא, סיבים תזונתיים התורמים למערכת עיכול תקינה.

אבל למה בכל זאת יש אנשים שנמנעים מאכילת פופקורן?

לרב הסיבה היא בכמות הקלוריות "הרעות" שיש בפופקורן "תעשייתי". תעשיית המזון מכוונת את הכוחות להגדלת כמות של מזון, להארכת זמן המדף שלו ולהכנת טעם ממכר. ידוע שהכנת פופקורן עם שמן מגדילה את נפח הגרעין המתפוצץ. כמות המלח במנות מוכנות היא ברמה מאוד גבוהה שעולה על רמה בריאותית בסיסית. הסיבה נוספת שאנשים נמנעים מלאכול פופקורן הוא בסכנה הטמונה בחומרים כימיים שחברות מזון מוסיפות לתוצרת תעשייתית שלהם. חלק מהחומרים מיועדים לשמירה על טריות המזון. חלק מהחומרים מיועדים לשיפור טעם וריח. חומר ושמו דיאצטיל )diacetyl )הוא חומר סינטטי שמוסיפים לשקיות פופקורן על מנת לקבל ריח נעים של חמאה. תעשיית מזון משתמשת בחומר הזה עבור יצירת חומרי טעם וריח במזון שומני. דיאצטיל נמצא גם בטבע. ניתן להפיק אותו משומן פרה, משמנים אתריים מסוימים; הוא נמצא בקפה קלוי, במיץ ענבים. משתמשים בו גם בהכנת יינות כדי להוסיף להם ריח של אגוזי לוז. בכמויות קטנות החומר הזה לא מסוכן. אך במכון הלאומי לבטיחות ובריאות של העובדים של ארה"ב הגיעו למסקנה והתריעו על כך שחשיפה ממושכת לעדים של דיאצטיל עלולה להיות מסוכנת. כלומר, בזמן הכנת הפופקורן תעשייתי במיקרוגל יש סכנה לפגיעה בריאותית בריאות משאיפת אדים של דיאצטיל שנמצא באריזות פופקורן שהכינו וארזו במפעל מזון. בנוסף, אריזות להכנת הפופקורן המוכנות כוללות בתוכן ציפוי מחומרים דוחי מים ושמן בתוך האריזה. כאשר החומרים האלה מתחממים במיקרוגל לטמפרטורות גבוהות, הם פולטים גם לאוויר ,גם לתוך המזון כמויות של רעלים שעלולים לסרטן.

האם בכל זאת יש פופקורן בריא שאפשר לאכול בלי לפחד?

אכן כן. בכללי הפתרון הוא בהכנת פופקורן ביתי מתירס מיובש רגיל ללא תוספי מזון, תוספי שומנים כבדים, תוספי טעם וריח תעשייתיים. רובינו הכינו כזה בבית בסיר או מחבת ביתי עם מכסה. אך לשיטה הזאת גם יש חסרון. ללא הוספת שמן, התירס עלול להישרף, להידבק לדפנות ולקבל טעם רע. אז מה הפתרון לאוהבי פופקורן שגם רוצים לשמור על הדיאטה ותזונה בריאה ? הפתרון הוא בשקיות נייר מיוחדות להכנת פופקורן בריא במיקרוגל של חברת סילשופ. שקיות נייר מיוחדות להכנת פופקורן בריא במיקרוגל מאפשרות להכין פופקורן ללא כמות שמן וללא כמות המלח שיש בדרך כלל במנות פופקורן מוכנות. הרי יכולת לשלוט בתיבול ובכמות השמן בזמן הכנת הפופקורן עושה את כל ההבדל. רק לדוגמה, בכוס פופקורן שהוכן ללא שמן יש כ-33 קלוריות, כאשר בכוס פופקורן עם שמן צמחי כמות הקלוריות עולה ל-55 קלוריות. אלה שאוהבים פופקורן בטעם חמאה, מקבלים בכוס פופקורן מוכן עם תוספת חמאה כ-155 קלוריות. כמו שאמרנו, גרגירי תירס טבעיים, הנמכרים בכל חנות מזון או מכולת במחיר מצחיק, הם מקור טבעי לויטמינים ומינרלים. הם לא כוללים חומרים סינטטיים של מזון תעשייתי. במיקרוגל ניתן להכין בשקית כזאת מנה של פופקורן בריאה בלי חשש ובלי כל בעייה, עם כמות תיבול רצויה ומווסתת. כמובן, מי שאוהב פופקורן מתובל יכול להוסיף קצת מלח, קצת חמאה,שמן חמניות, קנולה, לאחר מכן לא מומלץ לשמור את השקית להכנת פופקורן במיקרוגל לפעמים הבאות. השקית עשויה מנייר ולא כוללת שום ציפוי דוחה מים ושמן או ריפוד סינטטי מסרטן. לכן אין שום סכנה בפליטת חומרים רעילים בזמן הכנת פופקורן בשקית לא לתוך התירס המוקפץ ולא לאוויר. ניתן לקבל נשנוש בריא, טבעי, חסכוני ועם טעם טבעי של התירס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *